SÖNDAG

Hej alla fans. SOm den storbloggare jag är har jag fått en kommetar (:DDD) med lite frågor så tänkte svara så utförligt som möjligt på den. Såhär löd frågan:
 
Sofia! Berätta om din färd till Staterna! Hur kom du dit? Varför just där du är, sen skolan och USA? Fick du stipendium eller finansierar du skolgången själv? Vad läser du för program och vad kommer det att ge dig för framtidsutsikter? Vad vill du bli efter utbildningen? Trivs du? Kram <3
 
Så jag har iprincip alltid velat åka till USA och plugga på college efter gymnasiet då jag vetat att många friidrottare gör det och det verka vara en nyttig och kul upplevelse. Så för ca 2 år sedan började jag göra massa research för att bestämma mig vart jag ville åka och vilken skola som skulle passa mig. Jag kontaktade massa skolor som verkade intressanta och började även med att göra SAT, ACT och TOEFL som är 3 engelskatester som vissa skolor kräver att man gjort. Jag bestämde mig ganska snabbt att jag ville till en Div 1 skola som alltså har ett lag i div 1, och sedan tyckte jag även vädret där skolan låg var viktig i början när jag letade. Då kan man ju fråga sig varför jag hamnade i Syracuse, där vädret verkligen inte är anledningen till att man flyttar hit.. haha. Men Syracuse kontaktade mig förrförra hösten och erbjöd mig stipedium för att komma hit, men eftersom jag prompt skulle till ett varmt ställe så la jag deras erbjudande lite på hyllan. Pratade sedan mer med flera skolor men insåg mer och mer att det viktigaste inte var vädret utan skolan akademiska och sportsliga nivå samt om dem hade en bra häck tränare. Eftersom Syracuse hade allt detta så bestämde jag mig att jag ville åka hit trots allt, så det var så jag hamnade just här.
 
Syracuse som stad kanske inte riktigt är en höjdare men Universitetet är väldigt fint och har en hög standard både akademiskt och den sportsliga delen. Och somsagt så fick jag stipedium så det finansierar skolgången samt boende och mat, annars skulle jag aldrig kunnat åka hit då det är sjukt dyrt att plugga och gå på college, och särskilt när det är ett privat universitet. Jag läser ekonomi här och min plan har varit att plugga ekonomi här och sedan juridik i Sverige, eftersom jag inte kan plugga juridik i USA och använda det i Sverige, plus att jag vill läsa båda! Och vad jag vill bli efter utbilidningen vet jag faktiskt inte, har väl haft nån liten tanke om att jag vill bli advokat men vi får se!
 
Och om jag trivs så är svaret jaa! I början när jag kom trivdes jag inte till 100% då allting kändes väldigt annorlunda och jag kände att jag inte riktigt passa in här plus att jag dessutom var lite ovan med att vara ifrån min familj, pojkvän, vänner osv. Men jag tror det är ganska normalt i början och jag har aldrig haft riktigt hemlägtan eller känt att jag bara vill åka hem. Men när tiden gått, man börjar anpassa sig och speciellt lära känna alla bättre och fått riktiga vänner så har jag börjat trivas mer och nu känns det typ som jag bott här hur länge som helst. Så tror det är viktigt när man kommer till en ny plats, speciellt om man är helt själv, att liksom inte ge upp direkt för det kommer ta en tag innan du anpassar dig till allt och känner dig hemma.
 
Hoppas det var ett bra svara Anna ;-)
 
Idag har jag och min roomie rensat ur hela vår lägenhet och flyttat allt till ett förråd över sommaren. Hon åker hem inatt :''( då hon är skadad och ej kan tävla mer och jag flyger till Florida med laget på tisdag. Känns faktiskt lite sorgligt att packa ihop allt, lämna in nycklar osv. känns som nyss vi var och hämta ut dem där nycklarna. Men längtar ändå hem till en sköön sommar med mina nära & kära så mkt!! Efter utrensningen mötte vi upp våra kompisar, hjälpte dem att flytta och käkade sedan thaimat. Denna vecka har det varit ca 30 grader varje dag och i dag hällregna det men var fortfaradne åtminstonde 25 grader. Sååååååå underbart! Är dock lite orolig för tävlingarna i florida då det ska vara 35 grader....... Hatar att träna/tävla i hetta. Nu ska jag fortsätta packa :*
Har inga roliga bilder att dela med mig av så här kommer en video från ett lopp inomhus.
 
 
 
 
 

SOMMARLOV

Hej bloggen. Var ett tag sedan nu, men är sååå dålig på att blogga... Mycket roligt har hänt sedan sista. Orkar dock int eberätta om allt. Det har iafall äntligen blivit vår i kalla, mörka Syracuse och allting blir genast mycket härligare. Igår gjorde jag även mitt sista finals i matte, så nu har jag sommarlov :D Känns så sjukt då det har gått så himla fort. Förra veckan kom även min mamma på ett spontanbesök, och hon åkte hem igår. SÅ vi hittade på massa skoj när hon var här. Vi åkte till niagrafallen, gick på hockeymatch, åt massa god mat, shoppade lite, var på zoo och njöt av det fina vädret. Även fast skolan är slut nu måste jag ändå vara kvar här en månad för att tävla och träna. Känns så konstigt när man helt plötsligt har hur mycket tid som helst om dagarna, när man innan haft fullt upp hela tiden.  Nu har bara två tävlingar kvar, båda två i Flordia, och det är våra viktigaste tävlingar för året så hoppas på att det går bra.
 
Men därför har vi nu alltså bara träning på schemat varje dag, och dem flesta på campus åker hem nu förutom vi friidrottare, så är lite orolig att jag kommer bli lite rastlös här. Men jag och mina kompisar försöker roa oss så gott det går. Igår solade vi, jag bjöd på svenska pannkakor, vi gjorde hemmagjorde lemonad och kakor och kollade på skräckfilm. Just nu sitter jag och väntar på min tvätt och efter det ska jag och mina kompisar åka till en resturang och käka hejdåmiddag då en av våra kompisar åker hem i övermorgon. Det är suuupervarmt och rikitgt sommarväder ute, så underbart!!!
 


Vi har gått på cuse awards vilket är en gala för alla Syracuse idrottare. Det var rooligt, alla klädde upp sig dint och maten var goo. Och var bara tvungen och lägga upp bilden på jag och min vackre roomate som förösker poosa på oranga mattan HAHA
 

Sedan har vi även varit på lite roliga utomhusfester nu när vädret blivit lite bättre.
 

 

 

 
Jag och mamma käkade mat från foodtrucks
 

 

 Morgonjogg plus en fin sjö vi gick runt.
 

 
 


 

 
 

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0