ACC CONFERENCE MEET

Just nu befinner jag mig i Blacksburg i Virgina, alltså ganska långt ifrån Syracuse. Vi flög hit i förrgår för vårt conference meet, som är vår stora och viktigaste tävling för året för de flesta. Vi åkte privatflyg hit, då vår skola tydligen har ett flyg. Haha, alla andra idrottslagen flyger det hela tiden men vi friidrottare är inte lika högt prioriterade eller vad man ska säga och vi har ej lika mycket pengar som dem andra lagsporterna som basket, fotboll osv. Men nu när vi skulle en bit fick vi ta det. Och vi blev riktigt servade på resan, dem på flyget var så gulliga och kom ut med kyklingwraps, dricka, godis, chips och massa frukt för en 2h resa. Vi fick lov att dela flyg med basketboll spelarna som skulle till North Carolina så vi fick flyga en omväg och släppa av dem så resan tog mycket längre än vad som var tänkt. Tillslut kom vi iafall fram till hotellet och åkte direkt ner till downtown för att käka en jättegod middag.
 
 

 Min middag. Åt en jättegod sallad och bruchetta.

 
Igår så hade vi en ganska lugn dag. Började med träning på morgonen, då friidrottsarena är stängd fick vi värma upp i hotellkorridorrerna och sedan åka till universitets gym där vi körde lite lyftning och sedan lekte lite i deras baskethall. När vi kom tillbaka hade vi teammöte, sedan tog vi det bara lugnt på hotellrummet, och jag pluggade även lite jag har 2 prov nästa vecka och har missat 3 dagars lektioner denna vecka... Vi tog även en promenad till matcentret för att handla lite mat innan vi far till arenan för att kolla på DMR som är en av alla konstiga staffeter dem har här. Det var jättespännande och roligt att se, efter det åkte vi downtown igen och åt god mat!
 

 
Gårdagen sushi lunch och en från när vi kollade på staffeterna.
 
Idag är det dags för tävling. Alla prelims går idag och finalerna imorgon. Är nervös men taggad, det ska bli kul. Nu ska jag äta lunch innan vi åker iväg till arenan. Puss, önska mig lycka till! :)
 
 
 
 

TORSDAG

Idag var jag för första gången helt ledig från både träning och skola. Min rumskompis åkte hem till Kanada över helgen så är för tillfället själv i lägenheten, vilket är jätteläskigt. Har nog aldrig sovit helt ensam förut :( Sov ut imorse vilket var sååå skönt. Har varit så himla trött denna vecka och ej sovit så mycket. Sedan gjorde jag en supergoo frukost med gröt (har börjat älska gröt!!!), ägg och toast. MUMS!! Jag älskar frukost! Sedan städade jag hela lägenheten vilket var så behövligt då den var så äcklig. Vi har dessutom heltäckningsmatta i princip hela lägenheten vilket typ är det äckligaste jag vet.. menmen. Efter mitt städryck fixade jag mig lite och åkte till main campus för en sushilunch med Ava. Det var förövrigt storm ute idag (vilket det är ca. varjedag(!!!)) och -20 grader. Är så trött på dettta väder så det finns ej. Trodde liksom man borde va lite härdad om man bott i Sverige, men nej detta är outhärdligt. Alla männsikor blir så bittra av detta väder också.. Efter en långlunch tog jag bussen till vårt medical room som alla idrottare på skolan kan få hjälp med olika saker, så där fick jag lite fotbad plus lite smärtsamt behandling mot mitt nageltrång. Skönt. Sedan far jag hem och har nu lagat standard middag, kyckling med sötpotatis plus morätter i ugn och haft skypedate med mina norgeälsklingar. Var tvungen att avbryta pga. att Vampire Diaries precis började, höjdpunkten på veckan :D
 
Imorgon efter träning plus skola ska vi åka till mallet och sedan se på fifthy shades of grey på bio. Tagg. På lördag har vi tävling på Cornell University. Min kropp är rätt slutkörd och har ont överallt... Okej nu ska jag ägna all min fokus åt VD. PUSS
 

 

Två fashionabla middagsbilder. Mina kära roomate lagade steak åt oss igår och det var första köttbiten jag ätit sen jag kom hit, det var gott!

Det faktumen att jag ej klappat en hund sen jag kom hit och inte ätit en semla iår gör mig deprimerad :/
 
Och jaa jag är medveten om att min blogg är jättetråkig för tillfället och mestadels består av redogörelser av min spännande dag plus matbilder men bloggar främst för mig själv, för att hjälpa mitt långtidsminne lite, och för mina nära och kära hemma som är nyfikna vad jag gör. Och har tänkt ta lite fina bilder på vårt vackra campus osv. men för tillfället är det för kallt för att jag ska ta av mig vantarna och göra den ansträgningen.
 
 

OHIO

I Fredags far vi till Ohio för tävling. Det tog lååååång tid att åka dit, men sov mestadels (som vanligt) så det var skönt. Vi bodde på en litet hotell som verkligen låg in the middle of nowhere. Ingen av oss visste riktigt vart vi var förutom att vi var i Ohio, som är ganska stort?! Men mitt ute i ingenstans hade dem byggt en gigantisk friidrottsarena med 300m bana runt, med 8banor runt(!!!). Det kändes nästan som man var utomhus och sprang, men riktig häftigt var det! Tävlingen gick väl helt okej, kan inte säga att det gick dåligt, men hade gärna sprungit lite snabbare. Kände mig bara trött i kroppen och hade inte rikitgt nån energi, vilket antagligen beror på att vi kört på ganska hårt med träningen sen jag kom hit. Men nu börjar vi lätta upp lite för att förhoppningsvis toppa formen tills om två veckor då det är ACC. Jag sprang i allafall 8.52 i försöken och 8.49, så är fortfarande jämn vilket alltid är skönt. Nu hoppas jag bara på ett drop :):)
 
Det var snöstorm så vi antog att vi skulle bli fast där en extra natt men då det klarna upp far vi hem ändå, vilket vi alla tyckte var sååå skönt! Alltid så skönt att vakna upp hemma och ha hela dagen hemma. Pga. snöstormen tog det ännu längre tid att åka hem... Men till slut landade vi i kära Syracuse. På söndag tog jag ikapp lite plugg jag missat, hade IA meeting och avslutade dagen med Sundaydinner.
 
Nu skall jag träna inför min presentation i Psychologi inför imorgon, åhhhh är så nervös, ska liksom stå inför en hel klass och inte nog med det ska jag snacka engelska (!???) wish me luck.
 
 

FETT TESTER & LEDIG TORSDAG


 
Idag är jag ledig då vi varken har träning eller några lektion. Egentligen skulle vi åkte till Ohio idag, men jag plus några till får åka imorgon istället då vi inte tävlar förräns på Lördag. Var ändå tvungen att gå upp rätt tidigt då vi hade fettester imorse. Var tredje vecka ungefär så måste man väga sig och sen kollar dem hur mycket fettprocent man har på kroppen genom att ta en klämma och mäta armar, mage, ben osv. Sen får man en utvärdering hur bra man ligger till. Tycker det känns lite onödigt men antar att det är bra i något syfte. Jag själv bryr mig inte så mycket om sånt där men vet att många, speciellt tjejer tycker sånt är jättejobbigt. Dem testar förövrigt typ allt här, saker jag aldrig testat förut. Gjorde ett test för att se typ D-vitamin nivån och jag hade jääättelåg (antagligen för att vi hade 2 soltimmar hela hösten?!!!!) så nu får jag ett stort piller en gång i veckan haha. Hade dock tydligen väldigt mycket hemoglobin så dem tykcte jag skule bli 10k löpare istället. hah skulle aldirg ske!!! Okej interessant att veta mina blodvärden.......
 
ROliga saker som hänt denna vecka. Hmmm i helgen hade jag ju tävlingsledigt så då åkte jag och min roomate och köpte massa behövliga saker till vår lägenhet, som t.ex. en TV :D Så det firade vi med middag plus film/plugg kväll hos oss. I söndags hade vi Sundaydinner med hemmagjorda burgare framför Grammys galan. Det var trevligt. Pluggade förövrigt såfort jag fick tid då jag haft 2 prov denna vecka, plus en massa inlämningar. Annars har det varit en vanliga vecka med träningar och skola. Pratade även med min kära Olsen idag, har inte träffat henne sen i somras!!!! Sjukt... Tiden går så fort här, snart har jag varit här 1.5månad(!??) Antar att det är bättre att det går fort än långsamt dock. Hade tänkt baka semlor idag tills jag läste att man ej kan baka semlor med torrjäst (vilket är det enda dem har här) så vet ej hur jag ska göra .( Kan ej leva en hel vinter utan semlor!!! Ska nog göra krabbelurer eller nått gott istället! Puss
 
 
 

Två från träningen igår. Fick nya spikes då dem andra sprack pga. mina breda fötter :/

Två fina från campus.
 
 

SOMMARMINNEN










 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

FREDAG

Min fredag började med mitt första exam i matte klockan 8 imorse. Hoppas på att det gick bra! Efter det hade jag första träningspsset med häck, det gick dååligt... Är så himla seg i början av loppet vilket är så frustrerande!! Jag tar liksom 30m på mig att komma igång, och då har halva distansen gått!? Jaaaaja får försöka träna på det, sedan åkte jag iafall tillbaka till skolan för en engelska lektion. Den klassen är faktiskt ganska kul, vi har bara så många läxor, läsningar och uppsats att skriva varje vecka så det tar ganska mycket tid utanför klassen. Efter engelskan åkte jag tillbaka och körde andra passet med lyftning och styrka. Efter det körde jag en snabb dusch och kasta i mig lite yoghurt innan jag och Oskar åkte till en skolorganization/klubb för europer för att socialisera oss lite. Dem hade massa god choklad :):):) och träffade trevliga typer från olika delar av Europa så det var sköj. Efter 2 timmar där tog vid bussen tillbaka till South med en dansk och en norsk (det finns tydligen några fler skandinavier här :D:D fast dem är väldigt sällsynta).  Jag och Tia lagade mat av det sista som fanns i vår kylskåt, det var heeelt tomt. Men Freddie och Donald, som är två i vårt team, kom hit och skjutsade oss även till en mataffär så vi kunde handla lite. Vi kom tillbaka ca. halv 11 och nu ligger jag och gör en obligatorisk onlinekurs för alla som börjar på Syracuse, om alkohol, droger och sex.... Det är så överdrivet fjantig och onödigt och man måste kolla på massa filmer och svara på massa frågor.......... Och jag har inga roliga bilder, har seriöst knappt tagit några bilder alls sen jag kom hit. Ska försöka ändra på det. Blir därför en tbt från amerikatresan i sommras, goa tider! puss godnattt nu vill ag sova då jag tror vi har träning klockan 9 imorgon. Eller kaske 12? Vore såå skönt om det var 12. Bör kolla upp det. Ok. Puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♥♥♥♥♥♥♥♥

Kom på att jag ej berättat vad jag fick för presenter på min födelsedag. Av min kära pojk fick jag en resa till Santorinin:D Blev såå glad!! Har alltiid velat åka dit för det verkar så fint, och älskar Grekland. Villl åka nu på en gång!!! Men vi får nog vänta tills i sommar när vi båda har lov, jag längtar sååå. Är lyckligt lottad som har en pojk skämmer bort mig med så fina presenter och får mig att känna mig som en prinsessa♥
 
 
Av mina kära bffs fick jag en sjärna. Alltsåååå, dem e för gulliga! haha fattade ingenting när jag öppnade mitt paket som dem förövrigt smuglat med mamma hit, men det är alltså en stjärna någonstans ut i ry mden som dem har döpt efter våra namn, så den heter Sofia Erika Amanda Sanna. Och så fick jag ett brev innan jag åkte och ett brev som hörde ihop med förklaring. Ni är för bra♥♥♥
 
 
Fick även ett försenat födelsedagspaket med posten idag med lite saker från min familj och familjen berggren :) Mitt första paket sooo exciting :):)
 
Åhhh jag önskar så att alla mina nära och kära kunde flytta in här med mig i  lilla studentrum för då hade allt varit ultimat! Saknar er alla så <3 <3 MEN, (vise sofia kommer in) jag antar att det är bra att känna saknad ibland för då inser och uppskattar man verkligen det man har. (fast det är jobbigt o plågsamt..)
 

 
 
Skypade i min nya mössa (ska bära den hela tiden tills VM är över) och körde gissa djuret, tror off försöker imitera en anka (?!?)
 

TISDAG

Hola amigos. Idag är det Tisdag. Idag är det även ingen mindre än min bästis Sannas födelsedag, grattis älsklings puff <3 Önskar jag kunde va med och fira med er!!
 
Dagen har ej bjudit på så mycket speciellt, träning i 3.5h timme imorse (...) så fick stressa till skolan. Tränigen gick förövrigt väldigt bra, persade på flygande 20m och tangerade mitt pers i frivändning :)))) I helgen har vi tävlingsledigt, eller typ bara jag och 2 till, resten ska tävla. Fast det behöver jag verkligen känner jag då jag måste prioritera plugget nu. Just nu är vi inne i en "allt på en gång" period, med 2 stora exams och ett quiz på en miljard saker och massa uppsatser och läxor att lämna in. Läser ju psykologi vilket jag tyckte skulle bli jättekul, då jag läste det på gymnasiet och det var ett av de roligaste ämnena tyckte jag, men denna kurs är mer biologi än psykologi och man måste kunna alla delar av hjärnan, nervsystemet, ögat osvosv....... :/ Tycker inte ens om biologi.... Så försöker trycka in så mycket som möjligt i min lille hjärna för tillfället. Nu skall jag återgå till det, önska mig lycka till. Bjuder på två egopics från dagen och lite foodinspiration (haha jag försöker!!)


Kyckling i ugn med min favvvoosås
 
 
 
Nån weird blandning på saker som fanns i kylskåper och tortellini med ädelostsås
 
 
 

Dubbelt Falun

Min tränare skrev precis till mig att det nu är dubbelt Falun i topp på Sverigelistan i häck. Hur grymt är inte det?!! Och ingen mindre än världsrekordhållaren Sussana Kallur ligger före mig, vilket är ännu grymmare! Haha, hon körde ju sitt första tävlingslopp på nästan 5år i helgen efter en massa skador+ en gravidetet. Så himla imponerande att ha motivationen och styrkan att göra det!
Sedan skickade även en kompis detta, och sa att jag nu var bland dem 20 bästa genom tiderna bland kvinnor på häcken, vilket jag inte hade någon aning om!
Vet att jag ser ut som en argsint björn med öppen mun när jag springer, men det är mitt raceface. OKEJ nu blev det ett litet skryt inlägg här, men kan va bra med lite egoboost ibland. Nu ska jag återgå till mitt intensiva kaffedrickande för att orka med den stora hög plugg som måste göras. Det jag har gjort hittils är att skriva på en papper vad som måste göras, längre än så har jag ej kommit...Bra sofia :/
 

Tävling + födelsedag

 
 
 
I fredgs levde jag min sista dag som tonåring. Sorgligt! Men har nu acceperat denna stora förändring i mitt liv, och går nu vidare i livet som 20åring. Juste, skrev att jag var i Philadepia i förra inlägget, vettefasen vart jag fick det ifrån för jag var i Pennsylvania, men är allmänt förvirrad när det kommer till lokalsinne av något slag. Tävlingen i fredags gick bra. Jag kom vidare ändå till finalen och slutade tillslut 6:a med ett inte så jättebra finallopp. Men är nöjd då jag fortfarande sprang på bra och jämna tider, 8.55, 8.47 och 8.53 i finalen. Det var e tjej som sprang på 8.03(!!!) Men flera av dem som kom högst upp i placeringen var äldre, alltså ej collegeidrottare utan unattached som det kallas, men det var kul att springa mot så bra löpare! Min final gick vid 9 på kvällen, så då fyllde jag år i Sverige :) Och eftersom jag är född i sverige tyckte alla här att jag också fyllde år så efter tävlingatna åkte vi tillbaka till hotellet för att direkt kubba (bokstavligt talat) nån km till staden där vi åt på en resturang. Vi var sååå hungriga och beställde in tonvis med mat. Först beställda alla burgare, men då vi blev för hungriga i väntan beställde vi in förrätt efter förätt tills burgarna tillslut kom och de flesta redan var mätta... Hehe vi fick maten typ halv 12 på kvällen så det blev en rätt sen middag. Det avslutades med att servitrisen kom in med världens godaste kaka/efterätt och alla sjöng för mig :) Sedan kubbade vi mätta tillbaka till hotellet och däckade i sängen utmattade.
 
Dagen efter, alltså på min födelsedag ringde mina nära och kära och gratta mig. Fick också min första present av världens bästa pojk ♥♥ åh blev sååå glad!! Sedan väntade en lång och trång(!!!) hemresa till Syracuse. Väl hemma skypade jag med mina tre älsklingar i Norge och fick även världens finaste present av dem!! (Berättar om mina presenter i ett senare inlägg då jag måste plugga nu!!) Och med min mormor, och mamma och pappa och hela släkten där hemma som firade min broder (och mig i min frånvaro ) På kvällen var det tänkt att vi skulle fira mig med hela laget som vi taggat för hela veckan, meeeeeeeen, eftersom resten av laget var kvar och tävlade även i lördags och självklart blev försenade så dem kom hem kl. 1 på natten så får vi skjuta på det... Hade så gärna firat min födelsedag med alla mina nära och kära hemma♥ Men är ändå så glad jag får vara här och fått denna möjlighet (kliché) så tvingade mig själv att inte deppa ihop även om jag bara ville vara hemma just för min födelsedag.
Denna sönda har bestått av panikplugg, facetime, träning, IA meeting och superbowl party i Vickis dormrum. Nu ska jag plugga, eller kanske sova. Sömn är ju faktiskt väldigt viktigt, så tror ej det blir nått mer plugg idag även om det behövs. Åh har sån stresspanik över allt plugg just nu, hade glömt bort hur det är. Haha ett halvår utan plugg var sköööööönt. Godnatt
 


 
Shootout till två kära vänners grattis hälsningar <33
Godaste burgaren jag ätit (typ)
Saknar mina gosegryn
 
Min favvosmoothie efter träninen
 
Gjorde tacos till mig och tia igår. 
 
 
 

RSS 2.0