Philadelphia

 
Ligger just nu på mitt hotelrum i Philadelphia och laddar upp inför tävlingen som är senare ikväll. Vi springer frösök 6, semifinal 7.30 och final ca. 9 vilket är jättesent tycker jag!! haha är van med att alltid tävla på förmiddagen tidigt, jag kommer liksom vara trött när jag ska springa.. Lite segt också för man kan inte riktigt göra någonting nu under dagen heller, för tränarna vil bara att vi ska ladda upp liksom vilket nog är ganska smart. Men börjar bli uttråkd och vill bara tävla nu. Vi åkte till arenan på förmiddagen och körde ett kort träningspass, mest bara för komma igång lite. Arenan var fin och banorna kändes snabba så är riktigt taggad till ikväll.
 
Vi kom hit igårkväll, det tog ca. 5h att åka hit. Trodde det skulle vara lite varm och skönt här men det är mer snö än i Syracuse.. Pratat nyss med Olof och ligger nu och har gossip girl marathon. Imorgon fyller jag 20, omg är såååå gammal.... Vill vara tonåring hela livet. En kille sa idag att han tyckte jag så ut som 16år när jag sa att jag fyllde 20 imorgon :/ Haha tack liksom?! Men alla tjejer här vill tydligen se yngre ut än vad dem är, vilket är lite konstigt?! jajaaaa dem visste tydligen att jag fyllde år så vi har planerat at vi ska fira mig imorgon om vi inte kommer hem alldeles försent (hoppas!!) Vill fira :D Nu ska jag fortsätta min mentala uppladdning, alltså gossip girl marathon :)
 
Här kommer en liten tbt till Skol SM med Fig:et för 3år sedan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20

På lördag fyller jag 20 tydligen. Trodde helt seriöst det var nästa vecka men nej. Är jätteotaggad på att ej vara tonåring längre, och på att fylla år. Dels för att vi är på tävling heeeela dagen så kommer ej kunna fira något specielt, plus att dem flesta här inte ens vet att jag fyller år då och vill helst inte vara en sån som "Bara så att alla vet fyller jag år idag" haha. Första födelsedagen jag firar utan min tvillingbror dessutom, kommer kännas ensamt att fylla år helt själv... Men jag och mina bffs har planerat att vi alla ska ha en fet fest i sommar då vi ska fira att vi alla fyllt 20. Iafall om nån av mina päron eller nån annan god själ undrar vad jag önskar mig så önskar jag mig:
  • Ett par hörlurar
  • Ett par träningsöverdragsbyxor från Nike som jag kan ha över tightsen så jag slipper frysa ihjäl i väntan på buss osv.
  • En väska, då min gått sönder och jag släppar runt på min stora 3kgs skolböcker plus träningsskor varje dag
  • En resa till maldiverna eller annat varmt land med vita stränder och turkost vatten
  • En hundvalp
 
 

Måndag

Måndag igen. Sitter just nu på Goldstein och väntar på min tvätt som torkas. Har precis druckit världens stösta ice coffe så är jätte kissnödig men orkar ej gå på toa. När jag tvättade hällde jag i tvättmedlet i fel behållare, då det var tre stycken och jag hade ingen aning så gissade bara på en.. Så mina kläder blev bara sköldja. Fräscht! Men orkar ej tvätta om dem.... Sedan läckte hela tvättmedlet ut i min kasse som jag tänkte bära tillbaka mina rena, eller ej så rena, kläder i.... Och det är snöstorm ute! Det har snöat konstant hela dagen så det är en omöjlighet att se när man går. Nu måste jag fortsätta plugga då jag har tusen saker som måste göras innan torsdag då vi reser iväg. Juste har fortfarande på mig träningskläder från träningen kl. 9 imorse då jag ej hunnit duscha. Haha är så äcklig......
Åhhhh hur underbart vore det inte med lite sol och värme just nu??? Behöver d-vitamin.

TÄVLINGSPREMIÄR

I Lördags åkte hela Syracuse track team till Cornell för att tävla. Vi åkte bara över dagen då det bara tar ca. 1h dit. Det var första tävlingen för mig i år så var jättenervös som man alltid är första gången, och hade verkligen ingen aning om hur det skulle gå. Denna tävling var inte lika stor som den i New York, men det var fortfarande ca60 personer med på häcken vilket är fler än vad jag nog någonsin varit med om. Men det gick super och jag hade snabbaste tiden i försöken med 8.51, bara en hundradel från pers, och sen vann jag finalen på 8.42, alltså 8 hundradelar under pers :D Så hade inte kunnat önskat mig en bättre säsongsöppning, kändes rikitgt kul att all träning under hösten gett resultat. Så nu är jag supertaggad för denna inomhussäsong! Nästa tävling är nu i helgen då vi ska på en jättestor tävling på Penn state Univeristy.
 
Efter vi kom hem från tävlingen runt 6 beställde vi mat innan vi börja gör oss iordning för lite firande. Det var tänkt att vi skulle på nån förfest i nått frat house men det låg för långt bort så vi hängde bara i Victorias dormrum innan vi gick till Schine där festen var. Det var en fraternity som höll i festen, men det var inte i deras hus utan i typ en lokal på skolan. Det var heltokej kul, då vi var nyktra och jag var jätttrött och hade växtvärk(har det alltid efter jag tävlat??) haha i hela kroppen. Men det var kul att dansa lite, då det var det enda man kunde göra. Dock så spelade dem bara nån kostig rapp och låter jag aldrig hört, så känner mig lite efterbliven när alla skriker med i låtarna och kör speciella danser. Ska försöka lära mig!
 
Idag vaknade jag av att det snöade in på mig genom fönstret då jag glömt stänga det. Jag och tjejerna i laget hade bestämt oss för att åka till mallet och shoppa idag, så Tia kom in och sa att den enda bussen dit gick om 5 minuter, så ja vi klädde på oss och kubba till bussen. Dem andra bangade pga. plugg, så det blev bara jag och Tia. Jag köpte en kjol, en partytopp och ett par tights från forever 21 och ett par UGGs. Alla har det här, så föll för grupptrycket och köpte mig ett par, och dem är så gooosiga.
 
Mellan 5-7 hade jag tutor och IA möte, vilket är möte med en hjälplärare och en IA är en som typ hjälper en lägga upp schemat, plugg och sånt när vi reser så mycket. Alla idrottare på skolan har 3h i veckan, så det är ganska bra. Fast lite jobbigt då min tutor inte är så bra, så ska försöka byta!! Efter det hade vi Sunday dinner, och beställde pizza och bakade banankaka. Det var gött! Nu skall jag sova, har matte imorgonbitt innan träningen... Tycker ej om Måndagar, Onsdagar, Fredag för då har jag lektioner från 8.25-17 och hinner inte ens duscha efter träningen. Bläää tycker synd om folk i min omgivning. Blev ett lång inlägg. Puss. Godnatt.
 

 
 
sover i min ofiiitröja♥
Dagens mysoutfit
 

LEDIG

Idag är jag ledig! Har inga lektioner och har till och med vilodag från träningen :D såå skönt! Har dock massa plugg som måste göras.. Men fick iallafall sova ut lite så det var skönt. Ska snart ta bussen till campus för att ta en flu shot, alltså nått vaccin så man nte får magsjuka vilket jag verkligen inte vill ha! Sedan ska jag äta lunch med den enda svensken på Syracuse (tror jag) förutom jag. Jag träffade honom igrå när jag kubbade till bussen, han spelar fotboll här och är också helt ny. Ska bli skönt att prata lite med en svensk. Älskar att prata svenska <3333 Haha det är så enkelt!! Hatar när jag ska förklara svåra saker på engelska, speciellt på träningarna när dem frågar typ varför jag har ont i ryggen och jag ska förklara att mitt bäckenben brukar bli snett när jag gör så och så blabla. aah ni fattar, fastnade på bäcken benet för vad fasen heter det??? Sedan ska jag gå till biblioteket och plugga heeeela dagen, så min plan är att få allt gjort! Vore skönt. Ikväll kommer också vampire diaries tillbaka så då ska jag kolla på det, har längtat.
Juste skrev fel på min adress tidigare också, min rätta adress är:
321 Chinook drive, apartment 2
Syracuse, New York 1321
 
Två bilder på god mat jag lagat de senaste dagarna
 
 

Tisdag

Hola amigos. Idag gar varit en lååååååång dag. Började med en jobbig träning imorse, möte med min advisor om att byta en tråkig kurs, religion...... Vilket jag förhoppningsvis kan!! Sedan far jag till en bank på campus för att öppna ett amerikanskt bankkonto det tog ca 1h så hade 5 minuter att ta mig till lektionen som ligger i en byggnad ganska lång ifrån banken, så powerwalkade det fortaste jag kunde åt det håll mitt kära lokalsinne sa åt mig att byggnaden låg, och insåg efter ett tag att jag var helt vilse. Hade nollkoll på var jag var, med fick då syn på en gata som heter University ave som jag vet leder till själva main campus där min klass var, så powerwalkade ännu fortare och efter några hundra meter när jag insåg att jag var ännu mer lost kollade jag bakom mig och såg då att typ 1km bort (campus ligger på en kulle så man ser det från långt håll) på gatan jag gick på låg byggnaden jag har min lektion i........ Ville typ börja grina, för mina ben var så trötta från träningen och det var svinkallt ute... Haha men bara att vända om och powerwalka tillbaka typ 15min innan jag äntligen kom till lektionen 20minuter sent. Som tur var är vi 400personer i den klassen så läraren märkte ingenting :):) fick dock sitta på en soptunna hela lektionen för att alla platser var upptagna. Så där fick ni min intressanta historia i detalj. På matte lektionen hade vi första "provet" eller quiz som dem kallar det som vi har varje vecka för att dem ska se att vi varit på lektionen, antecknat, gjort läxorna osv. Men tror det gick ganska bra! Nu sitter jag hemma och har precis käkat kyckling och sötpotatis (ÄLSKAR sötpotatis) till middag. Ska plugga nu samt kolla gossip girl (multitaskar) fram tills jag ska sova. Imrogon är en långdag med lektioner i ett från 8-17, men på torsdag har jag inga lektioner alls förutom tränigen :D
 
För er som vill skicka ostbågar, knäckebröd, marabou, lösgodis och beasås så är min adress Chinook drive 321 apartment 2, Syracuse, New York 13210. Glömmer bort att ta bilder så bjuder på lite napa bilder.
 
 
Saknar dessa älsklingar lola och sanni♥
 
 
 

Martin Luther King Day

Idag är det Martin Luther King day här i USA. Pratar just nu med Olof som upplyste för mig att Martin Luther och Martin Luther King inte är samma person! Har allts levt i en lögn i hela mitt liv... Och jag som skröt om mina kunskaper för tjejerna på träningen indag om Martin Luther (king?)och protestatismen. Dem ba ahaaa det visste jag inte. Haha fail :/ Olof bad mig även göra lite mer styckes indelning och kolla över min stavning bättre, men får se hur det blir med den delen. Ska försöka! (Börjar nu)
 
Idag var vi alltså lediga pga. Martin luther king, tack! Vi hade träning 10-13.30 idag och efter det käkade jag lunch, och sedan åkte jag och Tia och handlade ännu mer mat. Vi har även städat vår hall och köket som var så brutalt skitigt och äckligt så nu är det fräscht igen :):) Träningen gick ganska bra och är så taggad till på Lördag när jag får tävla för första gången! Ska snart laga middag, tänkte göra min favorit lax som är lax med chevre ost plus typ sötpotatis till. Sedan ska jag plugga matte då jag har prov imorgon, plus kolla gossip girl! Har redan kollat alla säsonger en gång men det var så längesedan så har börjat se om dem nu bara för att alla i laget ser det. Men är besatt igen, inatt drömde jag till och med om det. Creepy!
 
Igår chillade vi sedan hade jag tutor session och möte med en IA innan jag och några tjejer i lagen hade "sunday dinner" (tradition från och med nu) hos oss. Vi åt pasta med köttfärsås som på förra sunday dinner haha men dem var imponerade av vår matlagning.
 
Gårdagen sunday dinner partyyy
 
 
 
Har lite brist på bilder då jag ej tagit så mycket foton så här kommer lite gamla goingar.
 
 
 
P&L 2012 eller nått
 
 
 
Skolavslutningen i nian. Saknar er tjejer ♥
Saknar denna skrutt också ♥
Amadeus o pök ♥
Och i helgen får jag äntligen springa häck igen!!
 
 
 
 
 
 

HEEEEEJ

Hej förlåt mina kära bloggläsare för att jag inte uppdaterat så flitigt. HAHA vem försöker jag lura. MEN jag bloggade faktiskt typ i förrgår men det försvann bara?!?! så irriterande. Men nu är jag här igen- Jag och Tia sitter för tillfller på Goldestein som är själva "centrumet" på south campus dr vi bor, vi bor jättenära så det är najs. Vi har tvättat så sitter nu och väntar på att kläderna ska torka. har pluggat lite också för har redan fått massa plugg.. Men vi är lediga på Måndag för att det är nån konstig Martin Luther King dag så net är sköööönt! Imorse lämnade vi New York klockan 7 och när vi kom hem så hade vi träning direkt. Tävlingen igår var STOR. Har aldrig varit på en tävling med så mycket människor. 80 tjejer sprang häcken (!!!) haha brukar va typ max 8 på tävlingarna hemma så det är lite skillnad. Jag tävlade som sagt inte utan värmde upp och sprang lite över häckar som träning. Blev dock supertaggad på att tävla när jag såg alla andra. Fast var nog bra att jag väntade lite för känner mig fortfarande seg i kroppen... Men det var stor skillnad mot tävlingarna hemma! Man fick stå i kö typ 10minuter mellan varje uppvärmningslopp så vi var tvugna att börja värma upp typ 2h innan.. Men det gick bra för alla andra. En tjej som tränar med oss men som tagit exam från SU sprang 60m på snabbaste tiden i världen i år! Hur sjukt är inte det!! Hon sprang på 7.17 vilket är helt jävla brutalt. Haha! Men det var kul. Ikväll ska vi laga tacos, MUUUMS sen kanske jag ska på fest på main campus med några i teamet. Får se hur jag gör då jag har tävling nästa helg så ska verkligen inte dricka och känner mig ej så tagg. Men det är en freternity som har festen. Ni vet sånna där greek house som man ser typ i amerikanska filmer (haha) dem har jättemycket sånt här, fettt cooolt! Ser precis ut som i american pay :) Men vi som är athletes får ej vara med i soroitys eller freternitys :/ Nu är min tvätt klar så ska hämta den. ADIOS AMIGOS Juste träffade dennis på tävlingen också°!

USA

Hej igen. Nu börjar min seriösa blogg period. FUnderar t.o.m. på att döpa om min blogg till sofiaslifeinamericaatcollege.blogg.se men det går inte :/ Men har bett amanda göra en ny header till mig (haha vet ej hur gammal min är??!) så det är väl första steget antar jag. Tänkte berätta lite om mina dagar sedan jag kom. Imorgon är det en vecka sen jag kom hit. Jag, min mamma och min moster flög til New York där vi hade hyrt en bil som vi körde hit till Syracuse. Vi kom hit ganska sent så vi hann ej göra något den dagen. Dagen efter kom min coach till hotellet och mötte upp oss. Jag skulle egentligen bott i dorms men en random person,så hade fått rum och roomate och allt, men det är inte jättekul att bo i dorm (av vad jag hört från dem som gör det) för man måste äta på diningshall och det är mestadels onyttigmat plus att man är typ 20pers som delar på toalleter och duschar. Men coachen berättade att han hade fixat så jag och en annan häck tjej i lagen fick flytta in i en studentlägenhet istället sååå det var så bra. SÅ nu bor jag och Tia som är förövrigt är världens bästa roomie (hon laga nyss middag åt mig!!) haha och är supersnäll i en studentlägenhet istället. Det är såå nice. Så vi har varit och handlat massa mat, för nu kan vi laga vår mat själva vilket är så skönt. Och jag gillar verkligen vår lägenhet. Även om det är heltäckningsmatta och inte är den vackraste så är den cozyyy! Vi har inrett den fint med typ allting från walmarts :):) Jaja iafall så visade coachen runt oss lite i träningsarenan och träffade alla i friidrottslaget. Och alla är så gulliga och snälla :) Sedan var jag tvungen att gå på ett möte och läsa maaaassa NCAA regler. NCAA är typ alla college idrott i USA och dem har så många regler så var tvungen att skriva på massa papper. Sedan åkte jag och TIa med mamma och Ulrika och shoppade allt till lägenheten innan jag var tvungen att göra min medical exam och jag blev godkänn att träna och tävla! :D FIck även ta blodtest för att se att man typ äter rätt eller om man ska börja ta några vitaminer och så. Ska också göra ett test där dem mäter mitt kroppsfett (haha?!) senare. Efter att allt sånt var klart var det sent så då åkte vi och åt innan vi sov. Dagen efter var engelska test, träning, innan vi åkte till ett jättestort mall, det var tydligen USA femte största och det var enormt, och handlade saker som jag behöver till mitt rum. Dagen efter sa jag hejdå till mamma och moster (sorgligt :'() hatar att säga hejdå.. Och sedan flyttade vi in :) Jag var även tvungen att gå på en international orientation grej som var en heeeel lång dag.. Det var massa onödig information, så det var rätt trist. I lördags tränade vi häck innan jag och några i laget åkte till mallet igen för att shoppa lite. Vi missade sista bussen hem dock.. haha så vi tryckte in oss 9 pers i en minliten bil men det gick tillslut! Igår(alltså söndag) sov vi ut och åt brunch innan några kom över och vi umgicks och lagade middag tillsammans. Och sedan gick vi på basket matchen tillsamans. Det var sååååå coolt! Har aldrig varit på en basket match förut men det var så kul. FIck lära mig alla ramsor och gester och Syracuse vann :D Go orange! (Syracuse maskot är en apelsin, haha så weird)
 
Idag var första dagen av skolan, hade matte imorse kl. 8.25 sen träning innan jag hade möte med min advisor och fick hetsa hem och duscha och byta om innan jag hade min andra lektion som var Sports and Music. Tror jag ska byta den kursen för kände att det inte var nått för mig. Det var såå flummigt! Jag läser Economics föresten om nån undrar. Så läser matte, engelska, psykology, nån kurs jag ej vet vad det är och den flummiga kursen som jag troligtvis ska byta. Det låter ej så mycket men det är ganska mycket faktiskt. Men det var kul att skolan har kommit igång :D Imorgon för jag sova ut lite för då har vi träning kl.9. På torsdag åker vi till New York för tävling ska bli såå kul! Jag ska dock inte tävla då jag tränat ca. 3 gånger på 3veckor då jag varit sjuk så min coach tyckte jag skulle vänta till helgen efter så jag känner mig lite piggare vilket jag tyckte var bra. Har ej fått några läxor ännu så ikväll ska jag bara njuta av typ sista kvällen innan allt plugg tar över. Så ska äta världens godaste glass jag köpt och kolla på serier. Mys!! Här kommer lite bilder från dessa dagar.
 
 
 
Vår vardagsrum. (Det ser finare ut nu)
Vår tia som vi stylat ;-)
Hall of language
vår shopping från wallmarts
Där vi tränar
 
Skypade med min skrutt idag också
Denna fina välkommspresent hade mina lagkamrater tillverkat, så söta!
Mitt schema!

JULLOVET

Hej bloggen, nu har jag anlänt till USA: Eller anlände snarare i Tisdags så har varit här några dagar men har haft fullt upp så har ej hunnit blogga. Tänkte berätta lite om mitt jullov nu istället haha efterosm jag ej skrivit om det heller så det får vi ta först. Men kort om USA så har jag nu flyttat in i min studentlägenhet, sulle först bott i studentrum då man delar 20 pers på ett badrum (?!?) men min coach hade fixat en studentlägenhet till mig och en annan häcktjej i friidrottslaget så det var superbra!! Egentligen måste freshmans bo i dorms men jag slapp :D Dessa första dagar har varit fyllda med massa möten, internationell introuktion, engelska test, träning och massa shopping till lägenheten. Idag är första lite lugnare dagen, idag ska jag och min rumskompis bara fixa bank account sen ikväll ska vi alla på basketbolls matchen här när dem möter Florida state. Är jättetaggad, deras basketlag är super bra, topp 5 i hela USA så det ska bli kul! Nu om jullovet.
 
Hade verkligen världensbästa jul och lov som tyvärr gick lite för fort. Först fyllde hanna år så då firade vi henne. Amanda från norge och hanna från schweiz kom även hem och det var så kul att träffa dem!
Sedan kom julafton som gick i sin vanliga ordning, frukost hos mormor, hälsa på morfar på kyrkogården, promenad, kalle, julklappsutdelning, julbord, julklappsutdelning nr 2 :) Sedan in till Olof för julklappsutdelning nr 3.

Gruppfoton haha
 
Vår gran som var superfin iår!!
Olofs och min lilla julklappsutdelning :) Jag fick massa superfina saker, fick världens finaste ring och örhängen och en triangel bikini jag önskat mig! Plus ett örngott med en bild på oss 2 som jag nu har här i mitt studentrum haha!
 
Efer julafton kom juldagen, då jag tränade lite, åkte långfärdskridskor och på kvällen var det dax för den årliga juldagsmiddagen med släkten för att sedan åka in till stan med ögonbindel för att bli överraskad av världens finaste tjejer för ett sista party alla tillsammans innan jag far iväg. Kvällen var sååå kul och det roligaste var att få träffa alla igen!
 
Världens sötaste valp sam, är kär!!!
 
 
 
Dagen efter juldagen hade jag en riktig bakis slapp dag med amanda och erika. 
 
I mellandagarna umgicks jag med familj och vänner så mycket som möjligt! Sista kvällen med Sanna AManda och Erika skulle vi kör på myskväll men det blev istället utgång och vi hade så roligt! Var nog en av de roligaste utgångarna på etage faktiskt haha. Efteråt sov vi i vanlig ordning hos sanna och på morgonen var det dags att säga hejdå. Hatar att säga hejdå men vi ses snart igen!
 
 
Sedan hade olof även sin födelsedag så då firade vi honom.
 
Nyår spenderades i Sälen. Åkte upp med Olof och hans kompisar men bodde sedan med julia och hanna plus 12 till i en stuga. Vi åkte slalom och festade och hade det supermys och skoj!
 

 
En kväll hade Olof föberberett en lite överraskningskväll då hade hade lagat middag och gjort det sååå mysigt! Vi badade jacuzzi, åt massa gott och hade det supermys.
 
 
 
Nu borde jag gå upp och laga frukost(nästan lunch) men ska försöka få tid att uppdatera mer om själva USA som jag lovat mina vänner och familj :) pusssss
 

RSS 2.0